Vážení návštevníci, z dôvodu štátnych sviatkov v dňoch 1. a 8.5.2024 bude naša predajňa uzavretá. Ďakujeme za pochopenie.

5 dôvodov, prečo si kúpiť repasovaný iPhone

Zaobstaranie nového iPhonu dokáže pekne vyluftovať vašu peňaženku. Ak túžite po „jablčnom telefóne“, ale nechcete alebo nemôžete zaň dávať jednu celú výplatu, mrknite sa na repasované iPhony. Za menej peňazí totiž dostanete úplne rovnako muziky ako v prípade fungl nového telefónu.

Prečítajte si päť hlavných dôvodov, prečo si zaobstarať repasovaný iPhone.

Na repasovaný iPhone platí ročná záruka

Zaobstaranie použitého iPhonu na rôznych bazárových serveroch so sebou nesie rad rizík. Neviete, ako sa k telefónu predchádzajúci majiteľ správal, alebo či nemá nejakú skrytú vadu. Zároveň často chýba aj možnosť po zakúpení telefón vrátiť alebo treba reklamovať.

Oproti tomu obstaranie repasovaného iPhonu od prevereného predajcu vám garantuje štandardnú ochranu spotrebiteľa, na akú ste zvyknutí.

Nákupom na našom e-shope sa na repasovaný iPhone vzťahuje možnosť vrátiť telefón bez udania dôvodu do 14 dní od nákupu.

Na všetky repasované iPhony tiež poskytujeme ročnú záruku.

Ak by s telefónom bolo čokoľvek v neporiadku, reklamáciu bez problému vybavíme.

Šetríte na cene, nie na kvalite

Na prvý pohľad repasovaný iPhone nerozoznáte od nového. Napriek tomu, že už pred vami niekto repasovaný iPhone používal, na jeho funkčnosť to nemá žiadny vplyv.

Ponúka napríklad rovnakú rýchlosť načítania a úplne precízne fungujúci softvér s aktuálnym operačným systémom.

Repasované iPhony majú rôzny pôvod. Často sa jedná o telefóny napríklad vrátené v zákonnej 14-dňovej lehote. Alebo ide o kusy vystavené na predajniach alebo predvádzacích akciách.

Ich kvalita je tak úplne zhodná s novým iPhonom.  Keďže už pred vami niekto mobil používal, alebo napríklad rozbalil krabičku, ide jeho cena dole.

Ceny repasovaných iPhonov sú nižšie až o niekoľko tisíc bez toho, aby to ale akokoľvek ovplyvňovalo funkčnosť telefónu.

Aby ste vždy dostali kvalitný repasovaný iPhone, overte si predajcu. Podozrivo nízke ceny môžu maskovať skutočný stav telefónu, prípadne nekalé predajné praktiky alebo chýbajúcu záruku.

Pred nákupom sa nebojte prejsť si recenzie obchodníka a preštudujte si zmluvné aj reklamačné podmienky.

Pred predajom prejdú iPhony dôkladnou kontrolou

Než sa dostanú repasované iPhony do predaja, prejdú dôkladnou prehliadkou. Skontroluje sa nielen ich technický stav, ale aj vzhľad.

Každý iPhone sa pred predajom otestuje. Tým predajca garantuje rovnaký výkon a funkcie ako v prípade obstarania nového telefónu.

Repasovaná elektronika, vrátane iPhonov, sa potom zaraďuje do rôznych kategórií podľa známok opotrebovania.

Ak sú iPhony označené ako repasované A, tak svojim vzhľadom i kvalitou zodpovedajú novým telefónom.

Ako repasované B sa označujú také iPhony, ktoré môžu vykazovať drobné kozmetické nedostatky. Vnútri fungujú úplne rovnako ako nové telefóny, ale nájdete na nich napríklad nepatrné škrabance spôsobené bežným používaním.

Ani jedna kategória nemá žiadny negatívny vplyv na funkčnosť telefónu. Na iPhony z oboch kategórií sa tiež vzťahuje úplne rovnaká záruka.

Výdrž batérie je porovnateľná s novým telefónom

Výdrž baterky u smartfónov patrí medzi často diskutované témy. U repasovaných iPhonov sa batérie testujú a do predaja sa nedostanú telefóny, ktoré vykazujú menšiu kapacitu batérie ako 80 %.

Ani úplne nové telefóny väčšinou neponúka kapacitu batérie rovných 100 %. Takže sa nemusíte obstaranie repasovaného iPhonu z dôvodu slabšej baterky obávať.

U seriózneho predajcu zoženiete vždy spoľahlivý telefón, ktorý ponúka porovnateľnú výdrž baterky ako nový telefón.

S repasovaným iPhonom šetríte aj životné prostredie

S nákupom repasovaného iPhonu sa spája aj ďalšia významná výhoda, a to je výrazne menšia záťaž na životné prostredie.

Znižujete totiž množstvo elektroodpadu, ktorého sú na celom svete milión ton. V roku 2020 podľa správy OSN vyprodukoval priemerne každý obyvateľ Zeme cez 7 kg elektroodpadu.

Práve opätovným vrátením elektroniky do obehu a dlhším používaním, môžete znížiť množstvo takého odpadu a prispieť k lepšiemu životnému prostrediu.

Ak si zaobstaráte repasovanú elektroniku, šetríte energie a obmedzené prírodné zdroje, ktoré sa na výrobu používajú.

Ideálne je preto svoju elektroniku používať čo najdlhšie.

A práve nákupom repasovaného iPhonu vdýchnete nový život úplne funkčnému telefónu, ktorý vám bude slúžiť dlhé roky ako nový.

Odporúčané články:


Nie ste si istí, či ísť do iPhonu? Prečítajte si 3 dôvody, prečo si zaobstarať jabĺčko.

Chystáte sa kúpiť ďalšiu repasovanú elektroniku? Poradíme, na čo sa zamerať pri nákupe repasovaného notebook.