Elektronika: Vďačný darček (nielen) pod stromček

Premýšľate, aký darček dať svojim blízkym pod stromček? Vyhnite sa darčekom, ktoré končia na dne skrine, a siahnite po elektronike. V minulom roku obdarovaní pod stromčekom najčastejšie našli mobilný telefón, na druhom mieste bola herná konzola. Ako postupovať pri výbere a čo robiť, ak sa vám nepodarí trafiť do cieľa? 


telefon-dite

S mobilným telefónom je úspech zaručený

Mobilný telefón je jedným z najčastejších darčekov, ktoré si Česi rozbaľujú pod vianočným stromčekom. Niet sa čomu čudovať, mobilné telefóny meníme v priemere každé tri roky a Vianoce sú ideálnou príležitosťou, ako niekomu urobiť radosť bez toho, aby ste sa museli starať o darček. Ak si chcete pod stromček dať mobilný telefón, premýšľajte o:

Príjemca: Je rozdiel, či vyberáte mobilný telefón pre prváka, stredoškoláka alebo dôchodcu. Pri výbere preto vždy myslite na to, čo príjemca od telefónu očakáva. Pre seniorov je dôležité, aby boli tlačidlá dostatočne veľké a text na displeji čitateľný. Stredoškoláci zasa chcú ísť s trendmi a najviac ich poteší nový model, ktorý má pri fotografovaní funkcie, ako je napríklad režim portrét.

Nech to vydrží: Ak si kúpite telefón nižšej triedy, možno na ňom ušetríte, ale je pravdepodobné, že po 2-3 rokoch budete chcieť kúpiť nový. Lacnejšie modely zvyčajne nemajú takú odolnú konštrukciu, takže hrozí, že sa rýchlejšie opotrebujú.

Osvedčená značka: Známe značky majú jednu nespornú výhodu. Keď vyjde aktualizácia operačného systému, nemusíte na ňu čakať týždne, ale dostanete ju hneď, aby telefón fungoval tak, ako má. Napríklad iPhone môže byť ideálnou voľbou pre všetky cieľové skupiny, pretože je mimoriadne dobre zabezpečený a má bezchybný ekosystém.

 

dell-xps-15-9550-page-01

Notebook na pohodlné štúdium a prácu z domu

Máte doma žiaka, ktorý sa topí v záplave učebníc a zošitov? Uľahčite mu štúdium a kúpte mu na Vianoce notebook, aby mal všetky poznámky na jednom mieste. Notebook urobí radosť aj vašej drahej polovičke, ktorá je závislá od práce z domu, takže notebook je jej najlepší priateľ (po káve). Pri výbere notebooku sa zamerajte na:

Typ notebooku: Podobne ako stolové počítače, aj notebooky sa delia podľa typu na herné, kancelárske, pracovné a grafické. Líšia sa nielen cenou, ale najmä funkciami. Hráč predsa potrebuje výkonnú grafickú kartu a pamäť RAM, ideálne 16 GB. Pracovný notebook by mal byť ľahký a mať dlhú výdrž batérie.

Zobrazenie: A nielen rozlíšenie, ale najmä veľkosť. Notebook s 10" až 14,1" displejom je síce malý, ale je prenosný a kompaktný, takže je vhodný práve pre študentov. Na druhej strane, 17" až 18,4" displej bude vyhovovať milovníkom filmov, pretože má tú správnu veľkosť.

 

pngwing_com (1)

Stolný počítač, ktorý poteší herných nadšencov

Stolné počítače sú už finančne náročnejšou investíciou, ale ak máte doma vášnivého hráča, úspech je zaručený. S výkonným počítačom budú aj tie najnáročnejšie hry fungovať ako hodinky. Ako si teda vybrať ideálny stolný počítač na hranie hier?

Dostatočne veľká pamäť RAM je nevyhnutná: v nej sú uložené všetky dočasné súbory a spustené procesy aplikácií. Čím väčšia je pamäť RAM, tým viac informácií sa do nej zmestí. Aby váš herný počítač fungoval tak, ako má, odporúčame 16 GB pamäte RAM.

Grafická karta: závisí od nej kvalita všetkých grafických operácií. Grafická karta NIVIDIA RTX 3000 ponúka bezkonkurenčný výkon, ktorý zvládne nielen náročné hry, ako je napríklad Zaklínač 3, ale aj streamovanie a vykresľovanie.

Repasovaná elektronika vám ušetrí stovky

Vedeli ste, že Slováci minú na vianočné darčeky v priemere okolo 800 eur? To sa môže podpísať na rodinnom rozpočte. Ak chcete ušetriť, ale zároveň chcete potešiť svojich blízkych kvalitnou elektronikou, siahnite po repasovanom tovare. Kupujeme ich od veľkých spoločností, ktorým končia lízingové zmluvy, takže ich nahrádzajú novšími modelmi. Elektroniku skontrolujeme, otestujeme a ponúkneme na predaj. A ušetríte až 2/3 ceny. Znie to spravodlivo, však? Samozrejmosťou je 12-mesačná záruka.