Vážení návštevníci, z dôvodu štátnych sviatkov v dňoch 1. a 8.5.2024 bude naša predajňa uzavretá. Ďakujeme za pochopenie.

Jednoduché tipy, ako stiahnuť video z YouTube

Hoci oficiálne podmienky používania YouTube priamo sťahovanie videí nedovoľujú, v praxi to samozrejme vyzerá inak. Pre osobné účely ako je napríklad offline sledovanie si video z YouTube stiahnuť môžete. Poradíme vám niekoľko osvedčených a jednoduchých tipov, ako si stiahnuť video z YouTube do počítača aj do mobilu.

Ako stiahnuť video z YouTube do počítača

Ak si chcete stiahnuť video z YouTube len pre svoje použitie a sledovanie napríklad v mieste, kde nie je pripojenie k internetu, potom vás nikto zrejme popoťahovať nebude.

Ak by ste chceli stiahnuté video použiť na komerčné účely, potom už si musíte vyžiadať súhlas vlastníka. Pretože ako na každé dielo sa aj na videá vzťahujú autorské práva.

Na sťahovanie videa pre osobnú potrebu nájdete niekoľko stránok, ktoré sú na to priamo zamerané.  

  • SaveFrom.com – jednoduchá stránka, kam stačí zadať URL adresu a stiahnuť video. Služba je zadarmo. Len si dajte pozor na vyskakovacie okná, ktoré ale môžete zablokovať. Stiahnutie prebieha rýchlo a výsledná kvalita videa je slušná. Môžete si vybrať či chce stiahnuť celé video alebo napríklad len zvuk.
  • SaveFrom.net – môžete sťahovať videá nielen z YouTube, ale aj z Facebooku alebo Instagramu. Služba ponúka stiahnutie vo vysokom rozlíšení, ale za to si už musíte priplatiť. Ak stačí video v nižšej kvalite 360p alebo 720p, potom si ho tu môžete stiahnuť zadarmo.
  • KeepVid.to – vie sťahovať videá z YouTube aj Facebooku a to v niekoľkých rôznych formátoch a kvalitách. Môžete si stiahnuť celé video aj zvukovú stopu. Služba je zadarmo.

Programy na sťahovanie videí

Ak máte radšej sťahovanie videí do počítače alebo notebooku priamo cez programy, tak ich tiež nájdete veľa. Niektoré chcú poplatok, iné sú úplne zadarmo.

  • 4K Video Downloader – populárny program, ktorý si môžete zadarmo stiahnuť. Okrem sťahovania videí z YouTube toho vie ešte viac. Dokážete vďaka nemu sťahovať videá z Instagramu, TikToku, Faceboku alebo Twitchu. A to vo vysokom rozlíšení. Okrem toho vie tiež vytiahnuť z videa len zvuk. Sťahovanie videí je zadarmo. môžete sťahovať aj playlisty, v ktorých je 25 rôznych videí. Na sťahovanie väčších objemov už si ale musíte priplatiť.
  • YouTube Downloader HD – funguje úplne zadarmo a dokonca je aj bez reklám. Stačí si program stiahnuť do počítača. Funguje tak na Windows, ako aj macOS. Vie sťahovať videá aj vo vysokom rozlíšení 4K a v rôznych formátoch.
  • SnapTube – dokáže sťahovať videá alebo hudbu nielen z YouTube, ale aj ďalších viac ako 50 rôznych stránok. Vrátane Instagramu, Facebooku, TikToku, Vevo alebo Vimeo. A to aj vo vysokej kvalite až 4K. Podporuje formáty videí MP4, AVI alebo WMV. Pri používaní vás môžu mierne obťažovať reklamy. Tie ale zmiznú, keď prejdete na platenú verziu.

Ako stiahnuť video z YouTube do mobilu

Ak by ste hľadali aplikácie na sťahovanie videí z YouTube napríklad na Google Play, potom by ste príliš nepochodili. Keďže podmienky používania YouTube nedovoľujú priamo sťahovať videá, na oficiálnom Google obchode žiadne také aplikácie na sťahovanie nenájdete.

Sťahovanie videí z YouTube do mobilu ale zvládnete. Môžete k tomu využiť napríklad práve spomínané webové stránky. Stačí tam skopírovať URL adresu, rovnako ako na počítači, a video si do mobilu stiahnuť.

Prípadne niektoré programy na sťahovanie videí ponúkajú svoju aplikáciu pre Android aj iOS.

Video do mobilu si ale môžete stiahnuť aj priamo z YouTube. Stačí kliknúť na ikonku Stiahnuť. Vyzve vás to ale na zaplatenie Premium členstva. Skúšobnú verziu máte zadarmo, ale bez zadania údajov o karte vás to ďalej nepustí. Ak by ste záväzok k predplatnému nezrušili, automaticky sa vám peniaze zo zadanej karty po skončení skúšobnej verzie strhnú.

Pred stiahnutím akejkoľvek aplikácie buďte opatrní, aby ste si do počítača alebo mobilu nenatiahli aj škodlivý softvér. Vždy sa uistite, že používate aktuálnu verziu antivírusu.

Odporúčané články

Ako aktualizovať Android
Ako zrýchliť notebook
Ako vyčistiť klávesnicu