Nový notebook? Ušetrite až 2/3 ceny s repasovaným modelom

Repasovaný tovar nepatrí do starého železa! S repasovaným notebookom nielenže ušetríte až 2/3 ceny, ale získate aj výkonnejší a spoľahlivejší notebook, ako by ste za rovnakú cenu dostali nový. Kde kúpiť repasovaný notebook a existuje situácia, keď má zmysel kupovať nový? 

Veľa hudby za málo peňazí

Väčšina ľudí má renovované veci (či už ide o notebooky, stolové počítače, mobilné telefóny alebo dokonca monitory) zaradené do kategórie B, ale to je veľký omyl. Napríklad za 500 eur si kúpite oveľa kvalitnejší repasovaný notebook, ako by ste dostali nový za rovnakú cenu.

Ako je to možné? Spoločnosti, ktoré repasovaný tovar predávajú, majú najčastejšie zmluvy s veľkými celosvetovými firmami, ktoré nakupujú elektroniku na lízing. Akonáhle im lízing skončí, zaobstarajú si nové modely a my tie staré od nich odkúpime.

Tie potom podrobíme dôkladným testom a vyčistíme ich. Pri nákupe potom získate záruku, takže na rozdiel od bazárového tovaru, sa nemusíte obávať odcudzeného alebo rozbitého zariadenia a budete mať istotu popredajného servisu.

Vysoko výkonný model môžete získať za tretinovú cenu. Napríklad nový Apple Macbook Air 13" z roku 2019 by stál približne 1 600 eur Zrekonštruovaný môže byť až o 1 000 lacnejší. Znie to ako férová dohoda, však?

Ďalšie výhody renovovaných notebookov

Chyťte všetky chyby: nie nadarmo sa hovorí, že prvé vydanie čohokoľvek má vždy cenu. Pretože nemá premyslené všetky drobnosti, ktoré sa prejavia až časom. Repasované notebooky už neobsahujú nájdené chyby, pretože ich výrobca odstránil.

Úspora životného prostredia: české domácnosti vyprodukujú v priemere 36,1 kg odpadu ročne. V rebríčku 39 skúmaných krajín sa umiestnila na 20. mieste. Aj vy nám môžete pomôcť posúvať sa na stupnici nižšie a nižšie. Každá repasovaná elektronika, ktorej dáte druhý život, znamená o jedno zariadenie menej na skládke toxického odpadu.

Ušetrite peniaze za softvérové licencie: vo väčšine prípadov majú renovované notebooky výhodu, že už majú nainštalovaný operačný systém. Ich cena sa pohybuje od 100 až do 1 000 eur. Ak si kúpite renovovaný počítač, ušetríte peniaze za softvérové licencie.

 

Pripravte si veľkú pokladničku na novú

Ak potrebujete notebook na prácu a chcete, aby bol naozaj kvalitný, pripravte si 1000 až 1500 eur na nový. Pretože iba špičkové modely s oceľovým interiérom a životnosťou dlhšou ako dva roky ponúkajú špičkový výkon. Notebooky nižších cenových kategórií nie sú stavané na celodennú prevádzku, po čase sa môžu začať prehrievať, aplikácie sa začnú sekať, pretože hardvér už nie je stavaný na taký výkon a na stále sa zvyšujúce nároky aplikácií, a vy budete mať chuť vyhodiť ten svoj z okna. Ak teda viete, že chcete skutočnú kvalitu, pripravte si vysokú sumu.

Kde kúpiť renovovaný prenosný počítač

Neexistuje nič také ako repasované zariadenie. V súčasnosti existuje množstvo spoločností a súkromných predajcov, ktorí ponúkajú tovar druhej kvality, ale ako si vybrať správneho predajcu? Najskôr si pozrite recenzie na predajcu. Tie nájdete nielen v internetových diskusiách, ale aj na Facebooku alebo priamo na webovej stránke predajcu. Ak na internete žiadnu nenájdete, môže ísť o podvod. "Obchodovanie" s elektronikou je celkom bežné. Ak narazíte na mimoriadne výhodnú ponuku, ale predávajúci nemá ani identifikačné číslo, ruky preč.

Uistite sa tiež, že renovovaný tovar bol pred predajom skontrolovaný odborníkmi. Pri kontrole sa pozrite aj do operačnej pamäte, ktorá by mala mať fyzickú alebo digitálnu podobu licenčnej značky. To zaručuje, že operačný systém je pravý. Mali by ste tiež dostať doklad o zaplatení a záruku na repasovaný tovar. Pri renovovanom výrobku je to zvyčajne jeden rok.

Odporúčané články