Vážení zákazníci, v čase veľkonočných sviatkov od 29.3. do 1.4.2024 bude naša kamenná predajňa uzavretá. Ďakujeme za pochopenie a prajeme krásne veľkonočné sviatky :)

Prečo kupovať repasovaný tovar?

Pri nákupe počítačového hardvéru pre seba alebo celú spoločnosť je rozumné zvážiť nákup repasovaného tovaru. Spravidla ide o stroje vyšších modelových radov, a preto môžu mať výrazne dlhšiu životnosť ako nové zariadenia z nižších radov, ktoré sa vyznačujú predovšetkým nízkou cenou.

Každý výrobok, ktorý predávame, je skontrolovaný, vyčistený, otestovaný a vrátený podľa pôvodných špecifikácií výrobcu. Zahŕňame aj záruku a ponúkame rozšírené plány údržby, ktoré sú v porovnaní s výrobcom výhodné.

Tu je niekoľko dôvodov, prečo sa repasovaný tovar oplatí:

Vysoké úspory v porovnaní s novým hardvérom

Nemožno poprieť, že najpresvedčivejším dôvodom na kúpu renovovaného zariadenia je skutočnosť, že takmer vo všetkých prípadoch môžete ušetriť peniaze. Koľko peňazí to bude stáť, závisí od výrobku, predajcu a situácie.
 

Vynikajúca kvalita a spoľahlivosť zariadenia

Jedno staré príslovie hovorí: "Nikdy nekupuj prvé vydanie ničoho." Dôvod je jednoduchý: výrobca ešte nemal čas otestovať výrobok v reálnom svete a zistiť prípadné problémy. Druhé a tretie vydanie je takmer vždy stabilnejšie. Repasované zariadenia boli testované v prevádzke a chyby už boli nájdené a odstránené. Výrobky sú vyčistené a obnovené na pôvodné výrobné nastavenia. Počas procesu renovácie sa položky niekoľkokrát testujú, aby sa zabezpečila spoľahlivosť komponentov a systému. V prípade repasovaných notebookov vždy ponúkame aj 1-ročnú záruku.
 

Environmentálna udržateľnosť

Kúpou repasovaného zariadenia prispievate svojou malou časťou k zníženiu stále rastúceho množstva elektronického odpadu, ktorý sa každoročne vyprodukuje. Každý renovovaný notebook, tlačiareň, skener, server alebo stolový počítač, ktorý si kúpite, znamená o jedno zariadenie menej na skládke toxického odpadu. 

Úspora softvérových licencií

Povedzme, že máte starší počítač so starším systémom a konečne ste sa rozhodli aktualizovať operačný systém, môžete si kúpiť licenciu na nový operačný systém alebo si môžete kúpiť renovovaný počítač, ktorý už má nainštalovaný novší operačný systém za rovnakú cenu - a získať nový počítač, na ktorom ho môžete spustiť. 
Technologickí experti sú vo všeobecnosti nadšení z renovovanej elektroniky. Hovorí sa, že ak nakúpite z renomovaného zdroja, môžete získať výrobok, ktorý funguje ako nový, za zlomok ceny.

Zároveň však zdôrazňujú, že je dôležité, aby ste si najprv urobili domácu úlohu a informovali sa. Čím viac sa dozviete o samotnom výrobku aj o predajcovi, tým máte väčšiu šancu vyhnúť sa nepríjemnému prekvapeniu pri doručení balíka.